Project Match2Work helpt bij aansluiting onderwijs op bedrijfsleven

Project Match2Work helpt bij aansluiting onderwijs op bedrijfsleven


Hoe is de aansluiting van de lesstof op het werken na je opleiding?

Het verbinden van docenten bij bedrijven en ondernemers.

Sylvia Bakker van Prodico probeert met haar project Match2Work het onderwijs en de praktijk aan elkaar te verbinden. Ondernemers worden gevraagd een praktijkopdracht ofwel een casus aan te leveren die door leerlingen wordt uitgevoerd. Door mee te denken in een branche doen zij niet alleen actuele kennis op die aansluit bij de leerstof. Het draagt bij aan Loopbaanoriëntatie. Dit jaar is de tweede editie in Utrecht/Amersfoort.

Aansluiting bedrijfsleven

Een goede aansluiting is voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven van belang. De leerlingen opleiden op een wijze die aansluit bij de de vraag vanuit het bedrijfsleven. Via Project Match2Work komen de beide werelden met elkaar in contact en krijgen inzicht en elkaars wereld. En de leerlingen een kijkje in de keuken waar ze later kunnen gaan werken. Vaak een bedrijf in deze regio, dus ook goed voor behoud van talenten. Win-win-win dus.

De ondernemer deelt op de matchingsavond zijn casus met vakdocenten (voortgezet onderwijs) die minimaal per groep van 5 leerlingen 1 casus selecteren. Hierna volgen een contactmoment op afspraak en een bezoek aan het bedrijf om de plannen te bespreken en uw vakgebied. De verantwoording ligt bij de docenten

Betrokken ondernemers gezocht

De deelnemende scholen zijn inmiddels gevonden en hebben zich bij dit initiatief aangesloten, maar dat is pas de helft van het project. Sylvia: “Ik ben nog op zoek naar ondernemers die een paar uur willen investeren om jongeren te laten zien hoe het werkt in hun branche. Zij krijgen daarmee ook een kijkje in het hedendaagse onderwijs.” Sylvia benadrukt dat het geen stages zijn, maar alleen het uitwerken van een praktijkopdracht.

Sectoren

Met name ondernemers met een casus gericht op onderstaande sectoren worden gevraagd te reageren.

  • Duurzaamheid
  • Hospitality
  • Techniek
  • Voeding
  • Economie/Marketing
  • Logistiek
  • IT
  • Kunst en Cultuur

Reageren en informatie

Meer informatie en aanmelden kan via www.projectmatch2work.nl

Terug